poniedziałek, 8 grudnia 2014

Robot kuchenny z blenderem Silvercrest z Lidla

Profesjonalny robot kuchenny z blenderem Silvercrest w Lidlu będzie sprzedawany od 13.12.2014 r. i będzie kosztował 399 zł. Robot o mocy 1200 W wykonuje ruchy planetarne. Nadaje się do ugniatania, mieszania, miksowania oraz do wyrabiania ciężkich ciast. Posiada 10-poziomowe ustawianie prędkości z dodatkową funkcją pulsową.

Robot kuchenny z blenderem Silvercrest z Lidla
źródło: lidl.pl

Profesjonalny robot kuchenny z blenderem Silvercrest z Lidla - opis:
- moc 1200 W
- robot wykonuje ruchy planetarne
- do ugniatania, mieszania i miksowania
- 10-poziomowe ustawianie prędkości z dodatkową funkcją pulsową
- również do wyrabiania ciężkich ciast
- hak do ugniatania z powłoką zapobiegającą przywieraniu Teflon®
- trzepaczka do piany z nierdzewnej stali
- duża, zdejmowana miska ze stali szlachetnej
- regulowane ramię do łatwego wymieniania dodatkowych części
- ochrona przed przegrzaniem
- z instrukcją obsługi i przepisami
- pojemność: miska ok. 6,5 l, szklany pojemnik do miksowania ok. 1,5 l
- 2 kolory
- gwarancja: 3 lata
Robot kuchenny z blenderem Silvercrest z Lidla
źródło: lidl.pl


Film z Youtube kanał Lidl Polska

42 komentarze:

  1. Nie ubił piany z białek... Oddaję go.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A z ile bialek wbilas ? Ale ciasto wyrabia extra i szybko

      Usuń
    2. napiszcie czy warto kipić ten robot, cena jest przystepna ale jak w użytkowaniu

      Usuń
    3. i co z robotem czy próbowałaś jeszcze coś robić, byłam w lidlu sprawdzić jak tam nasze roboty. Rozeszły się jak świeże bułeczki zostały tylko trzy sztuki na dwie palety. To chyba dobrze świadczy o sprzęcie, ludzie mają zaufanie, ale co z jakością pracy

      Usuń
    4. Rzeczywiście głośno chodzi, ale nie wiem czy inne takie roboty też takie głośne, czy ktoś może coś jeszcze powiedzieć, czy ktoś jeszcze testował ten robot napiszcie

      Usuń
    5. ubija ...mam to wiem...trzeba na wyższych obrotach..... jest rewelacyjny i dobrze wykonany.... szkoda tylko że ma jedna misę...przydałaby sie druga....

      Usuń
    6. No coś Ty. Mi ubija z 10 jaj na sztywno i po odwróceniu nie wypada. Rewelacja. Ręcznie nigdy z taką siłą ciasta nie "ukręcisz"
      Co do drugiej misy to..... zwróć się do firmy. Ja mam dwie. Jeżeli misa jest lekko uszkodzona ( np. wgnieciona) to po przedstawieniu problemu przesyłają nową - a starej nie musisz odsyłać. Jedna z moich mis jest jakby węższa i ubijak do piany się o nią obija ( lekko). Ta misa jest tylko do ubijaka do ciast i jest ok.

      Usuń
  2. Nie wiem czy może coś robię źle ale po włączeniu pracuje tylko chwilę i wyłącza się.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mam ten sam problem z tym robotem, chyba będzie trzeba go reklamować, żałuję że po zakupie nie wypróbowałem od razu bo można było go oddać...

      Usuń
    2. Mój tez . na 1 i 2 pracuje tylko chwile . Na pozostałych szybkościach pracuje normalnie. Moze przy ubijaniu jajek trzeba użyć większych prędkości ?

      Usuń
    3. Instrukcji nie czytacie? Piana ubija się przy prędkości ok 12 ( nie mam przy sobie instrukcji) na 1 i 2 to nie wiem co się ubija - chyba nic

      Usuń
  3. Oddałam, chodzi jak kierat i od razu na wstępie nie działał tak jak należy.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Działa jak "lala"- tylko głośny.
      A pianę ubujać na wysokich obrotach
      pozdrawiam

      Usuń
  4. A ja na razie jestem bardzo zadowolona: kupiłam do wyrabiania ciężkiego, pszenno-żytniego ciasta chlebowego. Robię od razu dwa bochenki i hak daje radę. Maszyna robi przy tym sporo hałasu, ale to chyba normalne przy takim obciążeniu.

    OdpowiedzUsuń
  5. Jestem naprawdę zadowolona z robota. Kupując go, zależało mi przede wszystkim na wyrabianiu ciast: na pierogi, pizzę, chleb i wszelkie drożdżówki - z tym wszystkim robot rewelacyjnie daje radę. Ciasto jest nawet znacznie lepiej napowietrzone niż przy wyrabianiu ręcznym, a pracy przy wypiekach odeszła mi połowa. Co do ubijania, to faktycznie - ubija dość wolno i prawda jest taka, że lepiej i szybciej zrobi się to zwykłym mikserem. Robot jest głośny, ale pokażcie mi robota, który nie jest. Wg mnie to był naprawdę dobry zakup.

    OdpowiedzUsuń
  6. Faktycznie głośny, wolno pracuje, nadaje się tylko do wyrabiania ciężkich ciast, piany nie ubija. Blender sprawuje się dobrze lecz jego wada jest to, że nie miksuje zawartości pod ostrzami. Ocena ogólna 5/10

    OdpowiedzUsuń
  7. Robot pianę ubija ...trzeba troszkę dłużej i na większych obrotach! na pierwszym i drugim biegu pracuje krótko tylko wtedy gdy nie jest dobrze "zapięty". Trzeba go mocno docisnąć przytrzymując dzwignię od podnoszenia ramienia aż"zaskoczy" ot i cała folozofia ! a ogólnie jest rewelacyjny !! i cena super jak za taki sprzęcik !
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Świetny sprzęt, wyrabia pięknie chleb, pianę z białek ubija rewelacyjnie (zrobiłam pierwsze w życiu bezy- wyszły idealne, wręcz książkowe!!!). Szczerze poleca!. Wada: trochę za głośny jak dla mnie. Ale zalet ma znacznie więcej, więc można przymknąć oko ;)

      Usuń
  8. Też taki chciałam ;). Ale widzę, że opinie są podzielone hmm, może dobrze, że nie kupiłam. Tylko teraz mam dylemat, ponieważ już muszę kupić, a nie wiem jaki. Skoro jest tutaj tyle osób, które znają się na sprzętach to może powiedzą mi, która marka albo model stąd: https://www.maxelektro.pl/male-agd/do-kuchni/roboty-kuchenne/ jest najlepszy :)/ Nie bardzo znam się na sprzętach, nigdy nie zagłębiałam się w całą tą specyfikację i teraz mam kłopot :).

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Może coś z firmy Bosch.

      Usuń
    2. Kasia nic nie warta. Lepiej z firmy Bosch

      Usuń
  9. U mnie ukręciła się ubijaczka do ciasta (piany) - plastykowy badziew, podczas pracy nie było mocno obciążone a jednak się ukręciło . Jak zadzwoniłem na infolinię Lidla podali mi numer na serwis do Niemiec . Porażka . Oczywiście dostanie tej części w Polsce graniczy z cudem

    OdpowiedzUsuń
  10. A ja chciałam kupić Ale już nie było :-(

    OdpowiedzUsuń
  11. W Olsztynie na ul. Barcza sa jeszcze:)

    OdpowiedzUsuń
  12. Widzę, że z okazji świąt Wielkanocnych znowu będzie w sprzedaży w Lidlu robot planetarny więc podzielę, się moimi uwagami. Robota użytkuję od grudnia 2015r. Na pierwszy rzut oka -wykonany solidnie, stabilny, co do wyglądu to zawsze kwestia gustu-ja mam w kolorze czerwonym i myślę, ze prezentuje się całkiem dobrze. Przyznam, że nie robiłam w nim ciasta drożdżowego, pierogowego itp (mam maszynę do wypieku chleba więc w niej wyrabiam). Moje wrażenia:
    -bardzo głośny ( nie miałam okazji pracować z innym robotem planetarnym o takiej mocy więc może to normalne?)
    - ubija bitą śmietanę, białka na bezy - na najwyższych obrotach-trzeba uważać żeby nie przebić. Minimalna ilość białek, którą próbowałam to 3. W tym punkcie nie mam zastrzeżeń
    - z ciastami ucieranymi i masami kompletna porażka. Np. utrzeć kostkę masła z cukrem na puszystą masę to proces polegający na wielokrotnym wyłączaniu robota, podnoszeniu ramienia i zgarnianiu z misy ciasta do środka, które i tak po paru ruchach wraca z powrotem na ściankę miski. Podobnie rzecz ma się z ucieraniem innych mas np. na sernik. W droższym modelach z innych firm ten problem został wyeliminowany specjalnym mieszadłem silikonowym, które zbiera masę ze ścianek.
    Zorientuję się czy może nie można dokupić takiej końcówki ( wątpię) -jeżeli nie to poważnie się zastanowię czy go nie oddać. Druga opcja to melisa przed i w trakcie pieczenia :)A na poważnie to napisałam tą opinię bo być może ktoś tak jak ja robi dużo ciast ucieranych plus masy, kremy do tortów i może się zdziwić.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Czy jest możliwość podniesienia misy w trakcie ucierania i ułożenia jej ręcznie tak, by mieszadło zgarnęło przyklejone półprodukty ze ścianek i z dna?
      Może tak udałoby się uniknąć kilkukrotnego wyłączania?
      Czytałam, że tak robią użytkownicy robotów innych producentów np. przy ubijaniu białek...

      Usuń
    2. Mam ten robot od grudnia 2015 i jest bardzo ale to bardzo głośny mój mąż zły jest bo chodzi jak sieczkarnia.Rzeczywiście z brzegów misy nie zbiera składników ito znaczący problem nie ma jak nawet ręki z łopatką włożyć żeby podebrać ciasto i oderwać do środka misy trzeba go całkowicie zatrzymać i podnieść ramię. Bardzo to kłopotliwe. Poza tym górna część z mieszadłami bardzo rusza się na boki w trakcie pracy urządzenia. 14 marca oddałam go do reklamacji mam nadzieje że zostanie ona uznana.

      Usuń
    3. a jaki powód reklamacji Pani podała?

      Usuń
  13. Chciałabym się dowiedzieć czy ten robot jest wart aby go kupić? Rozglądam się jeszcze na clatronic km 3323 ale on słabo się podnosi a z tego co widziałam ten dośc wysoko, że misę można wyjąć bez problemów. Planuje kupno takiego cudeńka i proszę o odpowidź czy ten z Lidla będzie się nadwal do mas, biszkoptów,, kremów i ciast kruchych i drożdzowych? Z góry dziękuję i Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Robot kupiłam w grudniu 2015 z myślą o wyrabianiu ciasta makaronowego, drożdżowego. Spełnia moje oczekiwania. Robiłam też ciasto kruche. Również jestem zadowolona. Ciast ucieranych nie robiłam jeszcze. Piany nie ubijałam.
    Robot jest solidnie wykonany. Trochę głośny, ale to nie przeszkadza, gdyż najtrudniejsze prace wykonuje on za mnie.

    OdpowiedzUsuń
  15. Witam. Czy ktoś robił tym robotem masło?

    OdpowiedzUsuń
  16. Robot jest strasznie głośny i nie zbiera dobrze produktów z boków kupiłam go w grudniu 2015 i miałam nadzieje że będzie super. W marcu 14 oddałam go do reklamacji i zastanawiam się jak zostanie sprawa załatwiona. Góra robota przy pracy bardzo się rusza. Bardzo szkoda!!!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Proszę dać znać o wynikach reklamacji

      Usuń
  17. nie kupujcie tego robota Silvercrest z lidla, ja kupiłam go w grudniu 15 r i juz w maju tego roku odzyskałam na szczęscie pieniądze za niego. Zależy do czego chcecie go używać mi chodziło wyłącznie o pomoc w przygotowaniu ciast. Pianę z białek ubijał świetnie to fakt ale masy to tragedia. Ubijak nie sięgał dna było ok o,5 cm przerwy i za miast rozetrzeć masło z budyniem to na samym dnie robiła sie warstwa masła i na sciankach bo mieszadło nie zagarniało tego i nie sięgalo do dna. Nie dalo sie poprostu tego utrzec i zasiegnelam porady w sklepie AGD. Sprzedawca powiedział mi ze to robotów w supermarketach dają gatunkowo gorsze części i nie ma się co dziwić że mialam taki przypadek gdyż o profesjonalności tego sprzętu nie ma co marzyć. lepiej dolozyc trochę kasy albo kupic w ratach cos porządnego skzoda 400 stów. pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No, mogę już podyskutować. Od prawie kilku miesięcy używam tego robota. Robię chleby, pizze, ciasta, serniki. Nie mogę porównać do robotów planetarnych od 2 tyś. zł w górę bo to był zakup bez sensu dla potrzeb amatorskich. Faktycznie między elementem roboczym a misą jest kilka mm przerwy (tak około 3,75 mm). Taki prześwit jest normalny przy misach o tak dużej pojemności i tak dużej mocy urządzenia. Przy wyrabianiu ciężkich ciast muszą wystąpić ugięcia, odchylenia elementów i taki prześwit zabezpiecza przed uszkodzeniem elementów. Do zrobienia budyniu wystarczy zwykły mikser. Ja też mam uwagi do tego robota - przy wyrabianiu chleba "wiejskiego", około 1,5 kg ciasta, robot jest głośny i jakby to określić: wychodzi z siebie. Nie żałuję zakupu a wręcz odwrotnie, jestem zadowolony.

      Usuń
  18. Witam, ma ktoś może odsprzedać blender (pojemnik do blendowania) do tego miksera?

    OdpowiedzUsuń
  19. Witam , również poszukuję blendera do tego miksera. Jeśli by ktoś posiadał i chciał odsprzedać lub wiedział gdzie można nabyć taki ,proszę o kontakt sajno@vp.pl

    OdpowiedzUsuń
  20. Gdzie można kupić trzepaczkę bo moja się ukręciła

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mi również się ukręciła. ;x

      Usuń
    2. Pasują od Clatronica Trzepaczka do KM 3573 / KM 383 CB. 47 zł z przesyłką. Pozostałe części czyli mieszadło i hak też pasują

      Usuń
  21. Ludzie... Ten robot ma 1300 Watt mocy. Jak ma nie być głośny? Przecież niektóre wiertarki mają mniej mocy, a są jeszcze głośniejsze! Poza tym, wielu z Was pisze, że nie da się ubić piany z białek. Pamiętajcie, że w białku nie może być śladu żółtka, bo wtedy piana się nie ubije. I czytajcie dokładnie insteukcję - trzeba zawsze dobrać odpowiednie obroty do wykonywanej pracy.

    OdpowiedzUsuń